Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Sibaritast i Made In Girona, dos espais per descobrir

Sibaritast i Made In Girona, dos espais per descobrir

Un mercat amb cara nova. Així és com ha quedat l’històric edifici un cop enllestida la remodelació i millora més important des de la seva construcció, l’any 1930.
La data del 21 d’abril de 2011, Dijous Sant, queda per a la història local com la data d’obertura del, avui ja, nou Mercat Municipal cobert, finalitzades les importants obres de reforma tant interior com exterior. Es posava punt i final i s’obria el recinte al públic: la foto que fins al moment s’havia fet servir, una “simulació futurista” en 3D, adquiria el toc de la realitat, millorada, amb moltíssima presència de gent. El mercat va quedar petit el dia de l’obertura.
I és que des que va començar a plantejar-se’n la remodelació, els promotors s’havien trobat amb diferents problemes: tot i ser una obra del 1930, o sigui, força recent en el temps, no hi havia hagut mai una obra de remodelació tan important com la que es vol fer ara i una de les grans dificultats era que no s’havien localitzat plànols originals dels fonaments de l’obra. Aquest és el motiu pel qual es va aprofitar també la remodelació per posar al dia tota la documentació gràfica inexistent.
El nou mercat, com es pot veure en una simple visita a la instal.lació, té un altell que acollirà en breu a un restaurant-bar. En l’obra no visible hi ha una ampliació de la planta soterrani amb excavacions noves, es fan millores en els obradors, zona de neveres, i s’amplien els vestidors per als treballadors del mercat.
Des de l’Ajuntament es va treballar de forma molt intensa per aconseguir una subvenció europea (un fons FEDER) de mig milió d’euros, per a la reforma d’aquest immoble. Després hi haurien noves subvencions d’administracions públiques (Generalitat i Diputació). Les tres entitats juntes gairebé arriben al milió d’euros. Els altres dos i mig han estat aportats per l’Ajuntament.
Tal com expressava fa uns mesos l’alcalde, Carles Motas, “amb el mercat hem de ser constants, coherents i tossuts”. Al final, la tenacitat ha tingut recompensa. I és que el dia de l’obertura, l’alcalde va dir unes breus paraules, convidat per la presidenta de l’Associació de comerciants Sant Feliu Centre, Marian Bretones. Motas va donar un missatge clar: gratitud, donar les gràcies a tothom i donar ànims. Ànims als comerciants per la paciència, el suport i la bona feina. I les gràcies als compradors, junt amb l’esforç invertit per tothom (empreses que hi han intervingut, tècnics municipals, etcètera).
El mercat cobert ha de servir per tal que la zona comercial centre es reactivi, i això es farà amb unes parades que són veritablement un luxe de disseny, modernitat i posada al dia. El producte fresc que s’hi exposa en dóna mostra. Noves concepcions comercials, noves il.luminacions, supressió de barreres arquiectòniques i altres elements de modernitat. El nou mercat disposa d’un muntacàrregues i un ascensor de vidre. El vidre i l’acer són dos elements fonamentals en la reforma d’aquest mercat, que donen imatge d’amplitud.
El nou mercat busca ser un element de dinamisme que farà de corretja de transmissió, molt viu: s’hi ha de combinar la venda de verdura, flors, carn, peix, diaris, mel, productes cuinats, vi o el que sigui. Tal com el concep Carles Motas “els mercats d’avui dia són llocs on s’ofereixen productes com menjars preparats, aliments frescos, carn, peix, verdures, embotits i copes de cava, a preus assequibles i que registren un altíssim nombre de persones”. El mercat de Sant Feliu comença a caminar amb sabates noves, i amb molt de futur per davant.

Sibaritast i Made In Girona son dos espais de nova creació dintre el nou mercat. Dos conceptes totalment innovadors que donen un toc diferent i distingit als productes Delicatessen i Gourmet.
Sibaritast aposta per acostar als seus clients el millor de la gastronomia internacional, i Made In Girona està totalment enfocat a la gastronomia de proximitat amb valor afegit. Deli.cat se sent orgullós de que les noves apostes del Mercat de Sant Feliu de Guixols l’hagin escollit com un dels seus proveïdors.

Font: www.guixols.cat

Comparte y disfruta:
 • Print
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • Twitter
Escrito por en Clientes Deli.cat, Lugares con encanto, Tiendas Gourmet

 

1 comentario

 • Información Bitacoras.com…

  Valora en Bitacoras.com: Un mercat amb cara nova. Així és com ha quedat l’històric edifici un cop enllestida la remodelació i millora més important des de la seva construcció, l’any 1930. La data del 21 d’abril de 2011, Dijous Sant, queda……


Escribir un comentario